A.U.R. s-a lansat duminică în Italia, țară unde locuiește o foarte mare comunitate de români din diaspora

 

Evenimentul a avut loc la Roma, într-o sala în apropierea Vaticanului. Români din toate regiunile Italiei s-au adunat pentru a oficializa și a prezenta fiecare filială A.U.R. existentă deja in „cizmă”. Au fost prezenți la eveniment reprezentanți din filiale înființate în Reggio Emilia Romagna, Lazio, Lombardia, Marche, Piemont, Sicilia și Toscana. Sunt în stadiu de constituire filiale A.U.R. și în celelalte 13 regiuni ale Italiei.

“Ne propunem să schimbăm politica pentru generaţiile viitoare, ca acestea să nu fie nevoite să coboare în politică, ci să urce, pentru că politica trebuie să ţină de mărinimie. Avem o ţară de crescut, de reîntregit, de dezvoltat în aşa fel încât să fim toţi mândri de ea”, a declarat Victoria Grosu-Vremeş, coordonator A.U.R. Italia.

“Cei care ne-au condus în ultimii 30 de ani ne-au alungat peste graniţe. Când am plecat din România, ne-am gândit să atingem un obiectiv material şi să ne întoarcem în ţara noastră. Din păcate, sistemul corupt din România ne îndepărtează de obiectivul nostru de a ne întoarce acasă. Dar prin apariţia A.U.R. nutrim speranţa că avem de ce să revenim acasă: să facem din nou ţara noastră mare. Acum, AURul se întoarce la Roma, iar noi trebuie să fim toţi AUR pentru România!”, a menţionat Nicolae Avramescu, membru A.U.R. Roma.

Ramona Lovin, stabilită de 16 ani în Italia, originară din Neamţ şi căsătorită cu un român basarabean a explicat ce a determinat-o să aleagă să facă parte din A.U.R. Italia: “Îmi leg speranţele de AUR pentru a-mi îndeplini un vis: acela de a vedea România Mare şi pe românii de peste graniţe din nou acasă. Noi suntem în exil. De 16 ani, de când sunt plecată, îmi doresc să mă pot întoarce acasă. Aici simt că mă sting zi de zi, de povara exilului. Acasă, în ţară, suntem conduşi de nişte mediocri, şantajabili, coruptibil sau corupţi, coordonaţi de păpuşari care ne propun iluzii, nu alternative. Nu ne alegem noi conducătorii, păpuşarii ne impun să alegem între oameni slabi şi foarte slabi. Noi avem nevoie de alternativă. Eu am găsit-o: este Alianţa pentru Unirea Românilor”.

Venit de la Rimini, Vasile Buciuta i-a îndemnat pe românii din Italia să revină în România şi să candideze în alegerile locale şi parlamentare din partea A.U.R.: “Noi suntem pregătiţi, avem meserii, suntem buni în toate domeniile, cum suntem în IT, dar politica noastră din România ne-a alungat pe toţi. Partidul A.U.R. ne oferă şansa să ne întoarcem în România. Noi, care suntem în afară, noi, cei numiţi “diasporenii” avem capacităţi, deci, să ne întoarcem şi să facem ceva în România: să candidăm ca primari, consilieri, deputaţi sau senatori”.

Alianţa pentru Unirea Românilor este despre dreptate. Asta vrem, vrem să facem dreptate pentru neamul nostru românesc, răspândit în cele patru zări ale lumii. A.U.R. Italia trebuie să conteze, să fie atentă la politica din România, din Republica Moldova şi Italia. Nu cred că în Italia există un partid care urmăreşte interesele poporului român. Ne trebuie o forţă care să lupte pentru interesele naţiunii române care locuieşte în Italia. Prin A.U.R. Italia punem încă o cărămidă la partidul diasporei, care să reprezinte milioanele de vorbitori de română aflaţi în exil. Să ne organizăm în toate cele 20 de regiuni ale Italiei şi să candidăm la alegerile locale din această ţară, unde trebuie să fim reprezentaţi”, a îndemnat George Simion, copreşedinte al Alianţei pentru Unirea Românilor.

Din punct de vedere statutar, A.U.R. este primul partid care oferă funcţii cu drepturi depline la nivelul conducerii centrale filialelor din diaspora. Pe parcursul ultimei luni au fost lansate filialele din Marea Britanie, Spania şi Italia. Germania, Elveţia şi Franţa sunt statele următoare în care vor fi constituite filiale ale Alianţei.

1 Reacție

  • Anonymous
    published this page in Știri 2020-02-02 19:21:58 +0200

©2020 - Alianța pentru Unirea Românilor | Strada Traian 168, sector 2, București
Termeni și condiții de confidențialitate | Notă de informare GDPR | Contact