Alianța pentru Unirea Românilor și-a ales conducerea de Ziua Unirii Principatelor Române

 

Partidul speranței românești și-a desemnat pe 24 ianuarie, la Iași, structura de conducere centrală în cadrul primului Congres Național. Astfel, Alianța pentru Unirea Românilor are doi copreședinți: George Simion și Claudiu Târziu. În cadrul Congresului Național al partidului au fost aleși membrii Biroului Național de Conducere și s-au adoptat formele finale ale Statutului și Programului formațiunii politice.

Alianța pentru Unirea Românilor este partidul politic pentru unitatea românilor de pretutindeni, care susține revenirea la românism și o societate românească în care dreptatea să fie cel mai important reper. Pentru a pune capăt diferențierii dintre românii din țară și cei din diaspora, Alianţa pentru Unirea Românilor a ales la conducerea partidului și români stabiliți în străinătate. În cadrul Congresului național al Alianței, care a avut loc la Iași, membrii AUR au punctat în programul politic faptul că există o singură Românie și că toți românii au o responsabilitate față de țară, precum și dreptul de a participa la viața politică de acasă.

Au luat cuvântul Mihail Albișteanu – președinte A.U.R. Iași, Mihnea Pușcașu - coordonator A.U.R. Iași, Victoria Grosu-Vremeș - coordonator A.U.R. Italia, Sorin Lavric - președintele Senatului A.U.R., Cristian David - secretarul general al A.U.R, Ioana Târziu - președinta organizației de femei a A.U.R., Ariadna Cîrligeanu – reprezentanta organizației de Tineret A.U.R., copreședinții A.U.R. Claudiu Târziu și George Simion, dar și invitați de seamă de peste Prut precum Valeriu Munteanu - președinte al Partidului Uniunea Salvați Basarabia, și Alecu Reniță - președintele Mișcării ecologiste din Moldova.

 

O formațiune politică pornită din societatea civilă

Covîrșitoarea majoritate a membrilor AUR, peste 90%, nu au mai făcut politică partinică. Mare parte dintre ei însă provin din societatea civilă activă, luptînd de-a lungul anilor, cu mijloace specifice, pentru re-unirea Basarabiei cu România, pentru apărarea vieții și a familiei sau pentru redarea demnității naționale, prin apelul la istoria adevărată a românilor, plină de eroi, martiri și sfinți.

Începând de ieri, AUR este condus de o Președinție, alcătuită din copreședinții George Simion (fost lider al Platformei Unioniste ”Acțiunea 2012”) și Claudiu Târziu (jurnalist, scriitor și președinte al Asociației ”Rost”; a fost și unul dintre liderii Coaliției pentru Familie) și din președintele Senatului, Sorin Lavric (scriitor și animator cultural) și de un Birou de Conducere Național din care fac parte: Secretarul General Cristian David, vicepreședinții Robert Alecu, Diana Enache, Mihai Rădulescu, Mihail Albișteanu, Alexandru Florian Săraru, Marius Dorin Lulea (Președinte al organizației oamenilor de afaceri), Adela-Ioana Grăjdeanu-Târziu (Președinte al organizației de femei), Călin Balabasciuc (Președinte al organizației de tineret), Cosmin-Teodor Iosub (Prim-vicepreședinte al organizației de tineret) și Ariadna Elena Cârligeanu (Secretar general al organizației de tineret). La vîrful partiului au mai fost desemnați: Dan Marinescu (Trezorier), Mircea Gheorgheosu (Purtător de cuvânt), Alexandru Bordian și Cristina Jalbă (Secretari Executivi).

Declarații

”Pentru ca AUR să joace un rol însemnat în viitorul României, fiecare membru din AUR trebuie să îndeplinească trei condiţii: 1) să aibă acea stare de spirit pe care i-o dă certitudinea că slujeşte unei cauze drepte, pentru a cărei atingere nu e nevoie să facă rău altora; dacă va avea o asemenea stare de spirit, el va fi un vector de răspîndire prin contagiune psihică, caz în care AUR va tinde spre pragul unui fenomen de masă; 2) să intre în AUR cu convingerea că  ultimul lucru pe care şi-l doreşte este să confirme deplorabila părere pe care românii o au despre cei care fac politică, aceea că toţi urmăresc un singur ţel: căpătuirea. Mesajul nostru către alegători este: noi nu facem politică din calcul, din interes sau din poftă de parvenire, noi facem politică din credinţă faţă de Dumnezeu şi din devoţiune faţă de înaintaşi; 3) să aibă ambiţia de a servi drept model de conduită pentru semenii cu care are de-a face, iar pentru asta nu trebuie decît să respecte normele de morală creștină. Așa să ne ajute Dumnezeu!” – Sorin Lavric, președintele Senatului AUR

Aurul din Munţii Carpaţi nu mai aparţine românilor. Petrolul nu mai aparţine românilor. Pădurile nu ne mai aparţin, sunt tăiate samavolnic de alţii şi în legătură cu care trebuie să interzicem exportul de lemn brut peste hotare. Gazele din Marea Neagră sunt ale românilor, chiar dacă ni le-au vândut, fără să ştim, politicienii care ne-au condus. "Nicio casă fără gaze!" este unul dintre proiectele pe care le vom promova cu toată energia noastră, alături de eliminarea taxelor extrem de mari care se pun pe munca noastră. Aurul este al românilor şi românii sunt cea mai de preţ resursă. Vrem dreptate! Alianţa pentru Unirea Românilor este despre dreptate. Frații noștri de peste Prut sînt parte integrantă a națiunii române și a AUR, despre care sperăm că îi va aduce laolaltă, cît mai repede, pe toți unioniștii. Printre vorbitori l-am remarcat pe cel mai potrivit om pentru a fi viitorul președinte al R. Moldova: Alecu Reniță. Sînt convins că într-un viitor nu prea îndepărtat vom fi iarăși Regatul României Mari și națiunea română nu va mai avea graniță la Prut. Este incredibil că la 30 de ani de la Revoluţie, românii nu au partidul lor propriu. De-asta am fondat A.U.R.”George Simion, copreședinte al AUR

”Există puternice tentative de îngrădire și chiar de suprimare a libertății de conștiință și de exprimare și la meridian românesc. De pildă, se încearcă ghetoizarea Bisericii, excluderea credinței din spațiul public, impunerea ideologiei LGBT prin lege și, de asemenea, eliminarea din istoria și din cultura națională a unor personalități proeminente care nu corespund calapodului ideologic de sorginte neomarxistă. Vom acționa programatic împotriva acestor atacuri la adresa libertății și a altora de același fel.”Claudiu Târziu, copreședinte al AUR

Pentru normalitate și dreptate

AUR se distinge în peisajul politic autohton prin valorile, principiile, programul și prin componența sa. AUR asumă patru valori cardinale de dreapta: familia, națiunea, credința și libertatea. Și este călăuzit de șapte principii fundamentale: principiul unionist, principiul personalist, principiul proprietății private, principiul recursului la tradiție, principiul raportării la realitatea specifică, principiul meritocratic și principiul spiritului de sacrificiu.

Afirmat ca partid conservator, AUR își propune să restaureze normalitatea în România și să facă dreptate românilor de pretudineni.

Printre obiectivele anunțate la Congres de către liderii partidului se numără: revenirea acasă a Basarabiei; sprijinirea familiei și încurajarea nașterii de prunci; apărarea Bisericii de atacurile seculariste și susținerea activităților ei filantropice și culturale; recuperarea resurselor naturale ale țării, care trebuie să fie folosite în beneficiul românilor; crearea unui climat prielnic pentru întoarcerea acasă a celor plecați în străinătate; dezvoltarea infrastructurii, educației și sistemului de sănătate; eliminarea taxării nejustificate a muncii și apărarea libertății, care este tot mai amenințată și la noi de cenzura ideologică de tip neomarxist.

Un partid al românilor de pretutindeni

AUR este prima formațiune politică dedicată cu adevărat românilor din toată lumea, celor dintre hotarele statului român și, în egală măsură, celor din regiunile istorice românești despărțite astăzi de trupul țări, ca și celor aflați în exil economic. Ca dovadă, au fost deja deschise filiale ale AUR în Marea Britanie și Spania, iar peste cîteva zile se va lansa oficial și filiala Italia. Vor urma și altele, peste tot unde există comunități de români.

De asemenea, patrioții din Republica Moldova au fost reprezentați de două voci foarte puternice la Congresul AUR, care i-au emoționat pînă la lacrimi pe participanți: Valeriu Munteanu (președintele partidului Uniunea Salvați Basarabia, cofondator al Mișcării Politice Unirea, fost deputat și ministru al Mediului) și Alecu Reniță (președintele Mișcării Ecologiste din Moldova, jurnalist, fost deținut politic sub regimul comunist pentru convingerile lui unioniste și fost deputat în Parlamentul de la Chișinău pentru două mandate).

Personalități culturale care girează AUR

Senatul este o structură consultativă, un Sfat al înțelepților, care girează direcția politică a AUR, din care fac parte: Sorin Lavric – scriitor, filosof și profesor universitar, Magda Ursache – scriitoare, Ion Papuc –  scriitor, traducător și filosof, Horia Paștina – pictor și profesor universitar, co-fondator al grupului „Prolog”, Costion Nicolescu – etnolog, doctor în teologie, publicist prolific, fost director al Muzeului Țăranului Român, Adrian Dinu Rachieru – doctor în Sociologie, rector la Universității „Tibiscus” din Timișoara, Nicolae Colțoiu – medic, unul dintre liderii mișcării pro-life din România, Gellu Dorian – poet, romancier, redactorul-șef al revistei de cultură „Hyperion”, Dan Stanca – romancier și Mihail Șleahtițchi – psiholog, profesor universitar, fost deputat, fost ministru al Educatiei în Republica Moldova.

”Schimbă clasa politică!”

Încă de la înființare, AUR a promis că va face eforturi pentru resetarea clasei politice. La finalul Congresului din 24 Ianuarie a.c., George Simion a anunțat declanașarea campaniei ”Schimbă primarul!”, care vizează, în mod evident, alegerile locale de anul acesta, dar nu numai, ci se constituie în începutul unor demersuri care au ca scop ultim schimbarea clasei politice. Astfel, AUR se vrea o platformă politică pe care să poată candida oamenii de valoare care pînă acum nu au găsit susținere în acest sens la celelalte partide sau care au mai candidat ca independenți și înțeleg că au nevoie de o echipă de sprijin, atît în campania electorală care urmează, cît și în acțiunea politică pe care o vor desfășura în primării, consiliile locale și consiliile județene, dacă vor fi aleși. AUR a selectat deja o sută de candidați și a început pregătirea lor pentru campanie. Pe site-ul www.partidulaur.ro se pot înscrie toți cei care vor să contribuie la ameliorarea clasei politice și, implicit, la îmbunătățirea vieții noastre sociale și politice.

1 Reacție

  • Anonymous
    published this page in Știri 2020-02-02 19:14:36 +0200

©2020 - Alianța pentru Unirea Românilor | Strada Traian 168, sector 2, București
Termeni și condiții de confidențialitate | Notă de informare GDPR | Contact