Partidul AUR: DA vaccinului, NU obligativității

George Simion, co-președinte al Partidului AUR a exprimat poziția acestui partid cu privire la Legea vaccinării, care a trecut de Comisia de Sănătate din Camera Deputaților și care urmează să fie votată în plen.

Vaccinul este o mare invenție a omenirii. Datorită lui a fost eradicată variola, o boală care producea anual numeroase victime. Vaccinul este utilizat pe scară largă fie preventiv, fie terapeutic. Este o mare greșeală să evităm utilizarea acestui instrument, când viața oamenilor este în pericol.

Românii însă au tot mai puțină încredere în sistemul de Sănătate publică și în buna credință a celor care s-au perindat la conducerea acestei țări timp de 30 de ani. Cazurile dezinfectanților neconformi, al infecțiilor nosocomiale (contactate în spital), știrile recurente despre șpăgile care se dau la achizițiile publice din sistemul de Sănătate, divulgarea informațiilor confidențiale din interiorul Casei Naționale de Asigurări de Sănătate către companii farmaceutice internaționale și al tuturor celorlalte scandaluri publice legate de sistemul de Sănătate au afectat încrederea oamenilor în autoritățile publice și în capacitatea statului român de a acționa corect, eficient și în interesul cetățenilor acestei țări.

Pe fondul neîncrederii generalizate din societatea românească, a introduce obligativitatea vaccinării prin lege și impunerea unor amenzi absurd de mari (10.000 lei) pentru cei care nu se conformează este firesc să fie întâmpinată cu neîncredere și chiar aversiune de largi segmente din societate.

Vaccinurile prezente în Calendarul Național de Vaccinare vor fi gratuite, dar e doar un eufemism. Ele vor fi plătite de la bugetul de stat. An de an România va plăti milioane de euro unor producători de vaccinuri din străinătate pentru că propriile capacități de producție pe scară largă a vaccinurilor au fost închise.

De ce nu se mai fabrică POLIDIN, de exemplu, un vaccin de imunizare care a fost inventat de către specialiști din România, care se producea în România, cu ingrediente autohtone și care a avut rezultate foarte bune?

Dacă această lege va fi adoptată într-o formulă care va include principiul obligativității se va comite un abuz împotriva libertăților și a drepturilor cetățenilor. Pentru că Partidul AUR prețuiește libertatea, dezavuăm public ideea obligativității vaccinării.

Nu suntem împotriva vaccinului ca atare, ci suntem împotriva obligativității și a amenzilor foarte mari. Obligativitatea nu va crește încrederea în sistemul de Sănătate și nici în buna intenție a politicienilor.

Societatea românească are nevoie de o largă dezbatere pe subiectul vaccinării, inclusiv cu privire la sursele din care vor proveni vaccinurile, costurile implicate, măsurile necesare pentru educarea populației.

În paralel, Partidul AUR propune relansarea producției autohtone de vaccinuri. Printr-un plan de investiții dedicat Institutului Cantacuzino și altor entități similare din țară. Vor fi create astfel locuri de muncă pentru cercetători și specialiști români și ne vom asigura an de an vaccinurile necesare fără să organizăm an de an licitații pentru vaccinuri din străinătate asupra cărora să planeze suspiciunea de corupție.

Vaccinul este o mare invenție, dar există și alte invenții care nu sunt utilizate încă pe scară largă în România: autostrăzile, racordarea la canalizare și gaze, egalitate în fața legii, exploatarea resurselor în interesul cetățenilor, meritocrație, transparență administrativă, etc. Poate că și noi, cetățenii, ar trebui să-i obligăm pe guvernanți să furnizeze tuturor cetățenilor țării aceste facilități și invenții ale omenirii.

©2020 - Alianța pentru Unirea Românilor | Strada Traian 168, sector 2, București
Termeni și condiții de confidențialitate | Notă de informare GDPR | Contact