Deschideți piețele, trădătorilor!

Alianța pentru Unirea Românilor cere Guvernului României să anuleze măsura anunțată de închidere a pieţelor agroalimentare, târgurilor, pieţelor mixte şi volante din spaţii închise. Această măsură lovește în țăranii și micii producători agricoli români, cărora le ia până și ultima posibilitate de a-și mai vinde produsele. Mai ales acum când au fost strânse recoltele de pe câmp.

Măsura afectează micile afaceri agricole, fermele de familie, de subzistență, din care trăiesc milioane de români din spațiul rural.
În schimb ea favorizează super-marketurile și hiper-marketurile aparținând străinilor, care sunt lăsate deschise. Această discriminare este incorectă și anti-românească. În plus, va crește aglomerația în supermarketuri.

AUR cere anularea articolului 7 din Hotărârea CNSU nr. 52 din 5 noiembrie 2020. Piețele trebuie lăsate deschise, cu respectarea măsurilor de siguranță sanitară. 

Dacă se pune lacăt pe piețe, fermierii nu vor avea unde să-și vândă fructele și legumele și vor fi nevoiți să le arunce, deoarece supermarketurile nu le primesc. În supermarketuri produsele românești nu au loc. Micii producători, și așa decapitalizați, vor fi condamnați la sărăcie. Magazinele de producător vor fi falimentate. 

Președintele Iohannis fie trăiește prea departe de aceste realități și, de la înălțimea preocupărilor sale, nu le înțelege, fie pur și simplu nu-i pasă de soarta micilor producători agricoli români. Președintelui Iohannis îi pasă doar de „alegerile lui” din 6 decembrie și ia măsuri cu unicul scop de a nu-și rata aceste alegeri. Iohannis și Orban sunt în stare să închidă tot, numai să-și țină alegerile. Grija lor nu este sănătatea românilor, ci doar ca nu cumva să nu se poată ține alegerile. 

Încă și mai grav, măsura pune în pericol securitatea alimentară a României. Ea încurajează importul de hrană, făcându-ne și mai dependenți de importuri decât suntem deja. Falimentându-i pe cei care au mai rămas să producă resurse de hrană autohtone, guvernul îi forțează și pe ei să plece pentru a culege sparanghel pentru alții.

AUR susține întreprinzătorii români, puținii care mai sunt, inclusiv cei din HORECA. 

AUR va iniția din Parlament o lege care să sprijine crearea unei rețele românești de desfacere a produselor agro-alimentare, a unui lanț național de retail care să vândă produse alimentare autohtone. 

AUR mai cere scoaterea hipermarketurilor din urban în periurban, ca în țările occidentale. De asemenea, cerem reducerea programului și închiderea lor în weekend, pentru a da șanse și producătorilor români.

1 Reacție

  • Tarala Emil
    published this page in Poziții 2020-11-07 21:29:54 +0200

©2020 - Alianța pentru Unirea Românilor | Strada Traian 168, sector 2, București
Termeni și condiții de confidențialitate | Notă de informare GDPR | Contact