În Basarabia, Rusia este musafirul nepoftit care nu mai vrea să plece acasă

Partidul Alianța pentru Unirea Românilor ia act cu regret de comunicatul extremist și antiromânesc emis recent de Ambasada Rusiei în Republica Moldova. Nu înțelegem de ce Ambasada rusă se arată „nedumerită” de declarațiile ambasadei României la Chișinău privind eroismul ostașilor români care și-au dat viața pentru eliberarea Basarabiei de sub ocupația sovietică, de vreme ce această ocupație este un fapt istoric, rezultat al infamului Pact Molotov-Ribbentrop.

Dacă Ambasada rusă acuză oficialii români de „cinism”, Alianța pentru Unirea Românilor consideră drept o manifestare de cinism însăși acuzația oficialilor ruși, care distorsionează realitățile istorice din perioada stalinistă de tristă amintire.


Aceiași oficiali ruși îl numesc „criminal nazist” pe generalul Antonescu, iar pe Alexianu „călăul său”, acuzându-i că ar fi „torturat și ucis zeci de mii de locuitori ai Moldovei”. Acești „ticăloși fasciști”, mai spune ambasada rusă, și-ar fi „justificat crimele și atrocitățile”, prin „lupta pentru reunificare”.

Alianța pentru Unirea Românilor exprimă profundul dezacord al tuturor patrioților români privind asemenea apelative revoltătoare și ia atitudine față de falsificarea istoriei promovată în comunicatul Ambasadei Ruse. Nu putem accepta deformarea adevărului istoric, nici ofensa adusă jertfei supreme făcute de români în lupta legitimă pentru reîntregirea României, jertă pe care o omagiem.


După eforturi de 350 ani de sfârtecare a teritoriilor românești printr-un agresiv panslavism rus, agresivitate demonstrată și în cazul ocupării teritoriilor ucrainene, dar și a Transnistriei de Armata a 14-a rusă în urmă cu trei decenii, autoritățile ruse continuă să sfideze istoria și bunul simț, folosind etichete considerate de noi ca aparținând trecutului. Etichete precum „fasciști, criminali” sunt doar expresia neputinței vizavi de cursul firesc al istoriei, adică de reunificare a României.

Memoria eroilor români, care au eliberat teritorii și oameni de tirania comunsmului sovietic, va fi cinstită de-a pururi. 

2 Acțiuni

  • Popescu Romeo george
    followed this page 2020-11-08 19:22:26 +0200
  • Tarala Emil
    published this page in Poziții 2020-10-27 19:24:53 +0200

©2020 - Alianța pentru Unirea Românilor | Strada Traian 168, sector 2, București
Termeni și condiții de confidențialitate | Notă de informare GDPR | Contact