Primul Congres Internațional al Alianței pentru Unirea Românilor - UK

Primul Congres Internațional al Alianței pentru Unirea Românilor

Astăzi, 15 decembrie, a avut loc la Wolverhampton primul congres internațional al formațiunii politice Alianța pentru Unirea Românilor – AUR, primul partid lansat după recentele alegeri prezidențiale, de 1 Decembrie, la Alba Iulia.

Încă de la lansare, AUR a anunțat că Unirea la care face referire îi include pe românii de pretutindeni, deci și pe cei din Diaspora, milioane de cetățeni aflate în exod din cauza migrației economice și a unei clase politice iresponsabile.

Dacă partidul și prima filiala județeană au fost lansate la Alba Iulia, primul congres internațional a avut la Wolverhampton, în Anglia, țara cu cei mai mulți români care au părăsit țara în ultimii ani.

La congres au fost prezenți membri din marile comunități de români de Anglia: Londra, Birmingham, Manchester, Coventry, Wolverhampton. Ei au prezentat motivele care i-au făcut să plece, dar mai ales soluția ce i-ar face să revină în România – un alt tip de politică, orientat pe cetățean și pe interesele naționale.

Au luat cuvântul și coordonatori și delegați ai filialelor din alte țări unde Diaspora e puternic reprezentată (Italia, Spania și Germania).

Într-o atmosfera încărcată de emoție și optimism, participanții au subliniat că AUR e prima mișcare politică de care se simt reprezentați și care îi inspiră să se implice direct în politica românească. Membrii din Diaspora au promis că vor avea candidați atât la alegerile locale din primăvară, cât și la parlamentarele din toamna viitoare, cu atât mai mult cu cât AUR susține reprezentarea cetățenilor de către candidați aleși din rândurile proprii.

Început cu imnul național și rugăciunea domneasca Tatăl nostru, congresul s-a încheiat cu un slogan mobilizator: împreună suntem AUR pentru România!

©2020 - Alianța pentru Unirea Românilor | Strada Traian 168, sector 2, București
Termeni și condiții de confidențialitate | Notă de informare GDPR | Contact